Agenda

Hieronder ziet u de agenda voor de komende periode. Zowel lessen als evenementen worden getoond. Klik op een datum voor meer informatie.

Groene vlakken: herhalingslessen
Oranje vlakken:  evenementen

Maart 2023
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

De EHBO vereniging Meerssen-Bunde start, bij voldoende aanmeldingen, met een nieuwe cursus EHBO/Reanimatie/Bediener AED. Doel is begin 2023 te starten met de cursus. Mochten er eerder voldoende geïnteresseerde zijn, kan in overleg eerder gestart worden.

  • BEN JIJ KOEL GENOEG? Als mensen oververhit zijn of - nog erger - brandworden hebben opgelopen, is koelen de eerste prioriteit. Hou jij het hoofd koel?
  • VLUGGE VINGERS REDDEN LEVENS. Een Automatische Externe Defibrilator (AED) verstuurt een levensreddend 'bericht' naar het hart. Ontdek hoe je een AED bedient.
  • KUSSEN VOOR GEVORDERDEN. Geef jij ooit iemand de kiss of life? Leer alles over mond-op-mond beademing (en meer).

In 10 lessen (op de maandagavonden) wordt onder begeleiding van een gecertificeerde EHBO docent ingegaan op de nieuwste EHBO leerstof van het Oranje Kruis. Een paar onderdelen welke tijdens de cursus behandeld worden zijn:

  • Het verlenen van eerste hulp in de praktijk van alle dag.
  • Welke verschillende basis eerste hulp materialen zijn er en hoe dienen ze gebruikt te worden
  • Verbandleer; dit komt via  praktijk oefeningen ruim aan bod. 
  • Anatomie van het menselijk lichaam. 
  • Het reanimeren en bedienen van de AED. Het goed en deskundig uitvoeren van een reanimatie, eventueel ondersteund met een AED, kan levensreddend  zijn. De AED, is de Automatische Externe Defibrillator, een computer gestuurd apparaat dat in staat is om de levensbedreigende hartritme stoornissen op te sporen, te analyseren en eventueel te behandelen door middel van een elektroshock.

Deze EHBO/Reanimatie/bediener AED-cursus wordt gegeven door onze eigen EHBO arts en gecertificeerde EHBO docent. 

Plaats van handeling is het Gemeenschapshuis ‘de Stip’, Meerssen. Iedere maandagavond van 20.00-22.00 uur. Het zijn 10 lesavonden, met aansluitend het examen. 

 

De kosten zijn € 160 Hierin is inbegrepen o.a.: opleiding EHBO/Reanimatie/AED, zaalhuur, examengeld, opleidingsboek, materialen, contributie en verzekering. Een aantal zorgverzekeraars geeft een vergoeding voor de cursuskosten. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar.

Voor vgz: www.vgz.nl/vergoedingen/preventie 
Voor CZ: www.cz.nl/vergoedingen/gezondheidscursussen 
Voor Univé: www.unive.nl/zorgverzekering/preventie
Voor ZEKUR: www.zekur.nl/zorgverzekering/vergoedingen 

Voor informatie omtrent de cursus kunt u gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opnemen met de vereniging: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Voorzitter Jos Riemenschneider, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
secretaris Ronald Kerkhoffs, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
penningmeester Erik Haufman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..