Agenda

Hieronder ziet u de agenda voor de komende periode. Zowel lessen als evenementen worden getoond. Klik op een datum voor meer informatie.

Groene vlakken: herhalingslessen
Oranje vlakken:  evenementen

Januari 2022
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Maandag 13 januari a.s. is er om 20.00 uur, een van de verplichte herhalingslessen, voor de leden met de aantekening Reanimatie/bediener AED op hun diploma. Deze herhalingsles zal zoals gebruikelijk plaatsvinden in het gemeenschapshuis ‘de Stip’.
Uiteraard zijn ook de leden (zonder aantekening) van harte welkom, zodat zij kunnen zien wat dit allemaal inhoud. Voor de verlenging van hun diploma, zullen zij Reanimatie en bediening AED alsnog er bij dienen te leren.

De herhalingsles reanimatie wordt gegeven volgens de laatste richtlijnen van de European Resuscitation (ERC) en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).
De leerdoelen zijn: Een slachtoffer met een ademhalingsstilstand herkennen en dan om binnen 30 seconden na aankomst deskundige hulp in te roepen en te starten met reanimatie van een volwassen slachtoffer met circulatiestilstand.
De keten van overleven is hier een belangrijk hulpmiddel om alles via een goede volgorde te laten verlopen. Dus het waarnemen, direct 1-1-2 (laten) bellen, direct starten met reanimeren, vroeg defibrilleren (gebruik AED) en vroege gespecialiseerde reanimatie, (overname door de deskundige ambulance hulpverleners).
Het draaien van buik naar rug en/of vanuit stabiele zijligging naar rug, kost tijd. Dus is DE TIJD….. een belangrijke factor in deze levensbedreigende situatie. Immers elke seconde telt. Naast het reanimeren is ook het bedienen van de AED een belangrijk onderdeel. Het voorbereiden en het plaatsen van de AED dient te gebeuren binnen 90 seconden. Ook hier weer ‘elke seconde’ telt.
Er zal verder aandacht worden besteed aan bijzondere situaties, welke zich kunnen voordoen, o.a. Reanimatie en gebruik AED bij kinderen, een natte omgeving, behaarde borstkas, een metalen ondergrond of het dragen van piercings.