Voor het eerst in hun geschiedenis, verzorgden de EHBO-verenigingen Ulestraten en Meerssen-Bunde gezamenlijk een volledige EHBO cursus met 10 geslaagden als resultaat. Een volledige EHBOcursus bestaat uit EHBO, Reanimatie, Bediener AED en kinder EHBO. De eerste les ging op 15 januari j.l. van start.

 

Al gauw bleek dat de cursisten er zin in hadden om vooral de fijne EHBO kneepjes onder de knie te krijgen. Jaarlijks verandert er wel eens wat aan de techniek, bedoeld om het slachtoffer sneller en betere hulp te verlenen.

Maandag 7 mei j.l. was het dan eindelijk zover. Maar liefst tien cursisten, lieten aan de examinatoren van het Oranje Kruis zien wat zij geleerd hadden. Begonnen werd om 19.00 uur en rond de klok van 22.00 uur kwam het verlossende woord. Allereerst had de examen commissie lovende woorden voor de EHBO-docente Marie-Jose Duijkers, voor de wijze van lesgeven, met direct hierna de mededeling dat alle cursisten geslaagd waren voor het diploma Eerste Hulp. Ook de beide besturen van de EHBO-verenigingen zijn in de nopjes met dit mooie examen resultaat.

De geslaagden zijn: Edith, Manuela, Jo, Diana, Ilse, Hen, Math, Demi, Silvya en Nathalie. Na de diploma uitreiking kiezen de geslaagden bij welke EHBO-vereniging zij zich aansluiten. Aan allemaal een dikke proficiat.

Wilt u voor een evenement gebruik maken van gediplomeerde EHBOers? Ga dan naar onze site en vul het aanvraag formulier in. Wij nemen dan zsm contact met u op.